Συνταγή για Banana Bread με κακάο & ζάχαρη καρύδας
Υλικά:
Υγρά:
-3 πολύ ώριμες βιολογικές μπανάνες, λιωμένες
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
-2 κ.σ. σούπας λάδι καρύδας
-1/4 του φλιτζανιού φυτικό γάλα
Στεγνά:
-1 1/2 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι
-3/4 κ.γ. σόδα
-3/4 κ.γ. αλάτι
-1 βανίλια
-2 κ.σ. κακάο σκόνη
-λίγο βραστό νερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά τα υγρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα στεγνά και ανακατεύουμε και πάλι, όχι υπερβολικά, απλά μέχρι να μην φαίνεται σχεδόν καθόλου το άσπρο του αλευριού. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα δεύτερο μπωλ.
Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το κακάο με 2 κ.σ. βραστό νερό και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στο δεύτερο μπωλ και ανακατεύουμε πάλι καλά. Το αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε και στο πρώτο, λευκό μείγμα 2-3 κ.σ. από το βραστό νερό και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε μία βάση για κέικ και αρχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις από τα δύο μείγματα, ρίχνοντας εναλλάξ από το λευκό και το σοκολατένιο μείγμα. Τέλος, πριν το βάλουμε στο φούρνο, ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα ελαφρά, δημιουργώντας σπείρες (για να μας βγει το σχέδιο που θέλουμε). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά!
