Πέστο με Βιολογικό Κολοκυθόσπορο
Υλικά-50 γρ. βιολογικό κολοκυθόσπορο
-15 γρ. κουκουνάρι
-15 γρ. φύλλα μαιντανού
-15 φύλλα δυόσμου
-2 σκόρδα
-τριμμένη παρμεζάνα
-ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
-1/2 κιλό μακαρόνια
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τους κολοκυθόσπορους και το κουκουνάρι έως ότου ροδίσουν και στην συνέχεια τα αλέθουμε σε μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το ελαιόλαδο.Βράζουμε τα μακαρόνια ,κρατάμε μία κούπα από το νερό τους, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που τα βράσαμε.Στην σάλτσα πέστο ρίχνουμε λίγο από την κούπα νερού των μακαρονιών.
Ο κολοκυθόσπορος είναι πλούσιος σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και λινολεϊκό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40%, ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο.Επίσης ο βιολογικός κολοκυθόσπορος είναι πλούσιος σε ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο και έχει βιταμίνες E, C, Κ, φυλλικό οξύ και Βιταμίνη Α.