Βιολογικοί Κουραμπιέδες αφράτοι και νόστιμοι.

Αφράτοι Βιολογικοί Κουραμπιέδες

Αφράτοι Βιολογικοί Κουραμπιέδες με μία εύκολη συνταγή.

 
Υλικά (περίπου 20 βιολογικοί κουραμπιέδες) 

– 800 γρ. βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 500 γρ. φρέσκο βιολογικό βούτυρο αγελαδινό
– 150-200 γρ. ζάχαρη άχνη
– 2 βανίλιες
– 150 γρ. ξεφλουδισμένο & καβουρντισμένο αμύγδαλο
– ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βγάζουμε 2-3 ώρες το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα και στη συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι μας. Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια μαλακιά ζύμη πού δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και στο κάθε ένα βάζουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τους βγάζουμε από το φούρνο και τούς αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες περίπου, ώστε να στερεοποιηθούν. Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν.