Πασχαλινά Βιολογικά Κουλουράκια εύκολη συνταγή

Εύκολα πασχαλινά κουλουράκια

Συνταγή για εύκολα πασχαλινά βιολογικά κουλουράκια

Υλικά (περίπου 20 βιολογικά κουλουράκια):
– 1kg βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
– 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
– 2 φλιτζάνια ξανθή ζάχαρη
– 4 βιολογικά αυγά
– 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
– 1/2 φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα
– 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
– λίγο ξύσμα ενός πορτοκαλιού
– 1 βανίλια στικάκι

Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, μετά το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα στερεά υλικά μαζί με το αλεύρι, τα κοσκινίζουμε και προσθέτουμε αυτό το μείγμα, στο μείγμα με το βούτυρο. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη για 30′ να ξεκουραστεί τυλιγμένη σε ζελατίνα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε από επάνω τα κουλουράκια.
Προθερμένουμε τον φούρνο μας και τα ψήνουμε στους 180°C για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

infoIcon-2 Στην Ρόδο, τα παιδιά το Μεγάλο Σάββατο γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν τον «Λάζαρο». Το αντίτιμο είναι χρήματα ή αυγά, τα οποία και συγκεντρώνουν για να τα δώσουν αργότερα στους ιερείς. Ένα ακόμα έθιμο της ημέρας είναι και τα λεγόμενα «Λαζαράκια». Αυτά, είναι πασχαλινά κουλούρια που φτιάχνουν οι νοικοκυρές του νησιού σε στριφτό σχήμα. Τα «Λαζαράκια» συμβολίζουν το σώμα του Λαζάρου που ήταν τυλιγμένο σε σάβανο.