Κιμάς σόγιας, βιολογικά μανιτάρια και ρόφημα σόγιας για ένα υπέροχο παστίτσιο!
Υλικά:
-500γρ. βιολογικά μακαρόνια για παστίτσιο
-1 ποτήρι κιμά σόγιας
-500γρ. βιολογικά μανιτάρια
-1 κρεμμύδι
-1 κονσέρβα βιολογικό ψιλοκκομένο τοματάκι
-1 κουταλιά βιολογικό πελτέ τομάτας
-1lt ρόφημα σόγιας φυσικό χωρίς γλυκαντικό
-8 κουταλιές βούτυρο
-8 κουταλιές κορν φλάουερ ή αλεύρι της αρεσκείας σας
-Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-Λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίξτε καλά τον κιμά σογιας μέχρι να φύγει όλο το νερό. Κάνετε το ίδιο και με τα μανιτάρια με λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουν πολλά νερά. Βάλτε τα στο μίξερ και αλέστε τα ώσπου να γίνουν σαν κιμάς. Χωριστά ψιλοκόψτε και το κρεμμύδι.
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι, τον κιμά σόγιας και τον κιμά μανιταριών. Αφού σοταριστούν ρίξτε την τομάτα, τον πελτέ και τα μπαχαρικά που σας αρέσουν και αφήστενα σιγοβράσουν.
Στην συνέχεια ζεστάνετε το ρόφημα σόγιας. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε να λιώσει το βούτυρο και ρίξτε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα. Ρίξτε το ζεσταμένο ρόφημα σόγιας και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέτετε λιγο λευκο πιπέρι και λιγο αλάτι.
Βάλτε στο ταψί τα μισά μακαρόνια, από πάνω την σάλτσα απο πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και τελος την μπεσαμέλ. Ψήστε στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βιολογική Σοκολάτα Μαύρη 70% με Τσίλι Vivani
Βιολογικές Βίδες Τρικολόρε χωρίς γλουτένη Farabella
Βιολογικό Σπαγγέτι Style από Κόντζακ Better Than
Βιολογικό Μέλι Θυμαρίσιο Κυθήρων My Precious 400gr
Βιολογικό Κάρυ σκόνη Όλα Bio
Χορτοφαγικό Σνίτσελ κοτόπουλου Fry's
Βιολογικό Παγωτό Σόγιας με βανίλια Μαδαγασκάρης Udea
Βιολογικό Μαλακό Μπισκότο με σοκολάτα & φουντούκι
Βιολογική Μαρμελάδα Βερίκοκο Βιοφρέσκο 


