Συνταγή για κέϊκ με βιολογικό ρυζάλευρο
Υλικά
-300 γρ. βιολογικό ρυζάλευρο
-100 γρ. ζάχαρη
-1 κ.γ μαγειρική σόδα
-4 βιολογικά αυγά
-175 ml σιρόπι καρύδας
-1/4 κ.γ κανέλα
-50 ml νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρίσουν και προσθέτουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας πολύ καλά.Προσθέτουμε την κανέλα και το νερό , χτυπώντας έως ότου σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 30 λεπτά. Σε ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε το κέικ στο φούρνο, που έχει προθερμανθεί στους 175 βαθμούς, για 45 λεπτά.