Συνταγή για βιολογικό κοτόπουλο με μπύρα
Υλικά:
-1 βιολογικό κοτόπουλο
-4 πατάτες
-1 ξερό κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-Αλάτι, Πιπέρι
-Μπούκοβο
-Ρίγανη
-Μουστάρδα
-Λεμόνι
-Βούτυρο
-2 κουτάκια μπύρα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα & βάζουμε στη κοιλιά της το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδου, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο μπούκοβο, το μίγμα μπαχαρικών και το αλείφουμε με βούτυρο.
Κόβουμε τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τριμμένο σκόρδο και τις βάζουμε γύρω από το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο.
Τέλος ρίχνουμε τη μπύρα, κλείνουμε τη γάστρα και αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό
20 λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο, παίρνουμε λίγο από το ζουμί του και διαλύουμε με αυτό τη μουστάρδα, προσθέτοντας και το λεμόνι, το περιχύνουμε στο κοτόπουλο και στις πατάτες και πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη.
Βάζουμε για λίγο ακόμα τη γάστρα στο φούρνο ανοικτή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό.