Συνταγή για βιολογικά κουλουράκια νηστίσιμα
Υλικά για 20 περίπου βιολογικά κουλουράκια
-2 κιλά βιολογικό αλεύρι ζαχαροπλαστικής
-600 γρ. ζάχαρη άχνη
-800 γρ. σπορέλαιο
-500 γρ. νερό
-50 γρ. αμμωνία
-50 γρ. baking powder
-1 κ.γ βανίλια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο mixer το baking powder , τη ζάχαρη , το σπορέλαιο , το νερό , την αμμωνία και την βανίλια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμάρι. Σε ένα μεγάλο πάγκο αφήνουμε το ζυμάρι να “ξεκουραστεί” και μετά σχηματίζουμε τα κορδόνια και δημιουργούμε “πλεξουδάκια”. Τέλος τα βρέχουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.