Συνταγή για τηγανίτες με βιολογικές μπανάνες για ένα γλυκό πρωινό !
Υλικά:
-3 βιολογικά αυγά
-115γρ βιολογικό αλεύρι της αρεσκείας σας
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-140ml βιολογικό γάλα
-1 πρέζα αλάτι
-2 κομματάκια βούτυρο
-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
-4 βιολογικές μπανάνες
Εκτέλεση:
Χωρίστε τα αυγά, τοποθετώντας τα ασπράδια σε ένα μπώλ και τους κρόκους σε ένα άλλο. Ενώστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα με τους κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί χυλός. Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι και ύστερα ρίξτε τα στο μείγμα με τους κρόκους. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε λίγο από το χυλό σας στο τηγάνι και τηγανίστε για λίγα λεπτά. Γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει. Λιώστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα ξεχωριστό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα καραμέλας (Περίπου 3 λεπτά). Κόψτε τις μπανάνες κατά μήκος, βάλτε τες στο τηγάνι και τσιγαρίστε μέχρι να είναι γίνουν χρυσές, γυρίζοντας ανά λίγα λεπτά. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το χρόνο μαγειρέματος ελαφρώς, ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι οι μπανάνες σας. Τοποθετείστε την τηγανίτα και τις καραμελωμένες μπανάνες και προσθέστε εάν θέλετε και μια κουταλιά σαντιγύ.
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C, ασβέστιο και σίδηρο, κάλιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και φυτικές ίνες. Το κάλιο και οι στερόλες που περιέχουν βοηθούν στην αρτηριακή πίεση και την καρδιακή λειτουργία. Συμβάλουν στον έλεγχο και τη διατήρηση των επίπεδων της χοληστερίνης, στην καλή διάθεση και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, στη χαλάρωση των μυών και στην υγεία των οστών.