Βιολογικά Κρίθινα Κουλουράκια με Κράνμπερι

Βιολογικά Κρίθινα Κουλουράκια με Κράνμπερι

Συνταγή για βιολογικά κρίθινα κουλουράκια με κράνμπερι

Υλικά για 20 περίπου βιολογικα κρίθινα κουλουράκια :
-1/4 κούπας βιολογικό φυστικοβούτυρο
-1/4 φλ. μαργαρίνη
-1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
-1/3 φλ. κρυστ. ζάχαρη
-1/2 κ.γ εκχ. βανίλιας
-2 αυγά βιολογικά
-3 κ.σ χλιαρό νερό
-3/4 φλ.κρίθινο αλεύρι
-1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
-1/4 κ.γ αλάτι
-1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
-1/2 φλ. καρύδια
-1/4 φλ.αποξ. cranberries
-1 κ.γ νερού

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο.Σε ένα μπολ χτυπάμε το φυστικοβούτυρο, την μαργαρίνη και την ζάχαρη έως ότου τα υλικά γίνουν ομοιόμορφα και σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά με ζεστό νερό έως ότου αφρίσουν.Στο μείγμα της ζάχαρης, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και την βανίλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.Προσθέτουμε το αλεύρι κριθαριού, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 11 λεπτά.

infoIcon-2Το κράνμπερι είναι μούρο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προέρχεται από την Βόρεια Ευρώπη και Βόρεια Αμερική και η καλλιέργεια του έχει ξεκινήσει από τον 19ο αιώνα.Χάρη στο αντιοξειδωτικό τους χαρακτήρα, τα cranberries προστατεύουν από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες, ενισχύουν την καρδιά και καταπολεμούν τις φλεγμονές του προστάτη .Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών C, Κ και Ε, μαγγανίου και φυτικών ινών.