Συνταγή για trifle με γιαούρτι και φράουλες
Υλικά για trifle:
-400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 1.8%
-10-15 βιολογικές φράουλες
-3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (άχνη καλύτερα)
-16 μπισκότα της επιλογης σας
-λίγη σοκολάτα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
Κόβουμε σε φέτες τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα φράουλα.
Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε λίγα σπασμένα μπισκότα.
Ρίχνουμε λίγο γιαούρτι και από πάνω λίγες φράουλες και λίγη σοκολάτα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε τα ποτήρια.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου και σερβίρουμε
Οι φράουλες βοηθούν ιδιαίτερα στην αναιμία και την υπέρταση.
Σε προβλήματα από ρευματισμούς και χολή.Μείωνουν τον κινδύνο οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων και αρθρίτιδας.
Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητας και έχουν καθαρτική, αιμοστατική, διουρητική και μαλακτική δράση.Παρουσιάζουν μεγάλη περιεκτικότητά σε φαινόλες (ανθοκυανίνες, που της δίνουν το κόκκινο χρώμα) και βιταμίνες Α και C, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.