-250gr Ρύζι arborio Βιοβλαστός
-1 πρέζα Κουρκουμά
-1 πρέζα Πάπρικα καπνιστή
-Αρκετό Μαύρο πιπέρι ολόκληρο σε μύλο
-1 κσ. Τυρί κρέμα
-1 κσ. Βούτυρο
-30ml κρέμα γάλατος light
-Ζωμός σε κύβο (1)
-1 Φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
-1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-5-6 Ελιές καλαμών ψιλοκομμένες αφού έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι
-Φέτα ή ότι άλλο αλμυρό τυρί θέλετε όσο θέλετε
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την τομάτα, τις ελιές και την φέτα και τα αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον ζωμό μας. Για έναν κύβο ζωμού θα βάλετε 0.5 λίτρο νερό και θα το βράσετε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι (τύπου γουοκ) ρίχνετε 1/2 κσ. βούτυρο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το ρύζι arborio και ανακατέψτε για μισό λεπτό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Ρίχνετε την τομάτα, τις ελιές, την κρέμα γάλακτος και λίγο λίγο τον ζωμό που ετοιμάσατε. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τον κουρκουμά και την καπνιστή πάπρικα. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε ρίχνοντας λίγο λίγο τον ζωμό όταν βλέπετε οτι απορροφά όλα τα υγρά.
Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, ρίχνετε το τυρί κρέμα και την φέτα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά με το ριζότο. Στο σερβίρισμα τρίβετε μπόλικο μαύρο πιπέρι.
Πηγή biovlastos.gr