Χοιρινό με βιολογικά δαμάσκηνα

Χοιρινό με βιολογικά δαμάσκηνα
Συνταγή για χοιρινό με βιολογικά δαμάσκηνα

Υλικά:
-1 κιλό χοιρινό
-1 μεγάλο κρεμμύδι ροδέλες
-250γρ δαμάσκηνα
-Χυμό από 2 πορτοκάλια
-1 ποτήρι κονιάκ
-αλάτι, πιπέρι
-2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το χοιρινό και το τεμαχίζουμε.Το σοτάρουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά στην χύτρα.Αφού περάσουν τα 30 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα τον χυμό από τα πορτοκάλια και την δάφνη. Ξαναβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

infoIcon-2Τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια κατηγορία τροφίμων που ο άνθρωπος καταναλώνει από την αρχαιότητα.Προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.Δεν περιέχουν λιπαρά και χοληστερόλη, αλάτι, συντηρητικά και χρωστικές.
Τα βιολογικά δαμάσκηνα εμφανίζουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, βιταμίνης Α, β-καροτίνης, σιδήρου, χαλκού, ασβέστιου, βιταμίνης Κ, κάλιου και μαγνήσιου. Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Προστατεύουν από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, μείωνουν τον κινδύνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αρθρίτιδας και ορισμένων μορφών καρκίνου, καταπολέμουν την δυσκοιλιότητα, συμβάλλουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, παρεμποδίζουν τη γρήγορη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και βοηθούν μακροπρόθεσμα στη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους.