Βιολογικός Σολομός με πιπεριές και γλάσο μελιού

Σολωμός με πιπεριές και γλάσο μελιού

Νόστιμος βιολογικός σολομός με πιπεριές και γλάσο μελιού.

Υλικά:
-2 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
-1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
-2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι
-2 κουτ. τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
-1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-4 φιλέτα βιολογικός σολομός 
-3 κούπες μαγειρεμένο καστανό ρύζι
-φρέσκο ​​βασιλικό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, στρώνουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι, 1 κουταλιά σησαμέλαιο και το αλάτι. Ψήνουμε σε 200℃ στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα ταψί, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, 1 κουταλιά σησαμέλαιο, το τζίντζερ το μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού στο πολτό.
Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τον σολομό με το μείγμα πιπεριάς και μαγειρεμένο καστανό ρύζι. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​βασιλικό.


Ο σολομός θεωρείται πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και γερή καρδιά.Είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για τον οργανισμό.