Βιολογικός αρακάς με άνηθο

Βιολογικός αρακάς με άνηθο σε μία νόστιμη συνταγή

Υλικά
-600γρ. κατεψυγμένο βιολογικό αρακά (για 4 άτομα)
-1 ματσάκι βιολογικό άνηθο
-βιολογικό ελαιόλαδο
-αλάτι – πιπέρι
-1 κουταλιά πάστα τομάτας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά , σε μία κατσαρόλα.Στην συνέχεια προσθέτουμε τον βιολογικό αρακά και ανακατεύουμε (2-3 φορές) ώστε να τηγανιστεί ελαφρά.Σε καυτό νερό , διαλύουμε την πάστα ντομάτας και την προσθέτουμε στον αρακά μαζί με το αλάτι-πιπέρι και τον άνηθο.Μετά την πρώτη βράση, καλύπτουμε τον αρακά με νερό (μέχρι πάνω) και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι , δυναμώνουμε την φωτιά και όταν εξατμιστεί το περισσότερο νερό , το φαγητό είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
Καλή μας όρεξη!

infoIcon-2Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, φυλλικού οξέος, μαγγανίου και μαγνησίου.Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και το φυλλικό οξύ συμμετέχουν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας, ενώ η αντιοξειδωτική βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, ο αρακάς είναι πλούσια πηγή καλίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου, σιδήρου και βιταμίνης Α. Τα μέταλλα κάλιο, φώσφορος και μαγνήσιο είναι απαραίτητα, μεταξύ άλλων, και για την ισορροπημένη λειτουργία του νευρικού συστήματος, των νεφρών και των υγρών του σώματός μας.Είναι πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες Βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, στην πρόληψη νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και σε ορισμένες μορφές καρκίνου.