Φιλέτο κοτόπουλο με βιολογικό σουσάμι

Φιλέτο κοτόπουλο με βιολογικό σουσάμι

Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με βιολογικό σουσάμι

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλου
-180 γρ. τριμ. φρυγανιά
-80 γρ. βιολογικό σουσάμι
-2 αυγά
-αλάτι,πιπέρι
-καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα φιλετάκια. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, τα ανακατεύουμε και σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά και σε ένα άλλο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά με το σουσάμι και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι, το βουτάμε πρώτα στο αυγό , μετά στη φρυγανιά με το βιολογικό σουσάμι, τα ρίχνουμε στο ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά και τα τηγανίζουμε καλά και από τις δύο μεριές.

infoIcon-2Το σουσάμι είναι πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου και πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε βιταμίνη Ε.Περιέχει συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη και την πίεση του αίματος. Παρουσιάζει ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζοντας την οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό.Το έλαιο, η πρωτείνη και οι υδατάνθρακες είναι τα κύρια συστατικά του σησαμιού. Η υψηλή ενέργεια που παρέχει το σησάμι, οφείλεται κυρίως στο έλαιο του.Επίσης βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος, βοηθώντας το να διασπα τοξικές ουσίες. Συντελεί στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, βοηθά στη πρόληψη του καταρράκτη, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη, επιβραδύνει την ασθένεια Alzheimer, την ασθένεια του Parkinson, βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.