Συνταγή για βιολογικό ρύζι μπασμάτι με ωμά λαχανικά
Υλικά:
-115g βιολογικό ρύζι μπασμάτι
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-285ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου,
-2 2/3 χούφτες ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
-1 χτυπημένο αυγό
-55g βιολογικό αρακά, μαγειρεμένο
-2 2/3 χούφτες ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1 κουταλιά βουτύρο
-1 τριμμένο ωμό παντζάρι
-1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
-1 τριμμένο καρότο
-1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
-4 μπουκετάκια ψιλοκομμένο κουνουπίδι
-1 κουταλάκι του γλυκού φυσικό γιαούρτι
-4 αυγά βρασμένα
-ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ρύζι, το κρεμμύδι και το ζεστό ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να έχει απορροφηθεί το υγρό.
Ανακατέψτε λίγη ζάχαρη μέσα στα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου. Προσθέστε το χτυπημένο αυγό στο ρύζι, τον αρακά, το μαϊντανό και το δυόσμο. Τελειώστε με το βούτυρο, προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και κρατήστε το ζεστό.
Ανακατεψτε το παντζάρι με το βαλσάμικο ξύδι, το καρότο με το κέτσαπ και το κουνουπίδι με το φυσικό γιαούρτι.
Τοποθετήστε μια κουταλιά ρύζι στη μέση του πιάτου και τακτοποιήστε τα λαχανικά γύρω από το εξωτερικό. Ψιλοκόψτε τα βραστά αυγά πάνω στην κορυφή και σερβίρετε αμέσως.