Βιολογικό Ψωμί ζέας σπιτικο και εύκολο

Βιολογικό Ψωμί Ζέας
Συνταγή για βιολογικό ψωμί ζέας

Για το βιολογικό ψωμί ζέας θα χρειαστείτε: 
-500 γρ. αλεύρι ζέας
-15 γρ. νωπή μαγιά ή 1 κ.γ. σκόνη μαγιά
-1 κ.γ. αλάτι
-1-2 κ.σ. λάδι (προαιρετικά)
-ζεστό νερό (όχι βραστό)

 Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι.
Διαλύστε τη νωπή μαγιά  σε ζεστό (όχι βραστό) νερό και μετά προσθέστε τη στο αλεύρι. Αν έχετε μαγιά σκόνη, προσθέστε τη κατευθείαν στο αλεύρι.
Βάλτε μια ποσότητα ζεστού νερού στο αλεύρι, να γίνει η ζύμη υγρή αλλά όχι νερουλή. Ζυμώστε και προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται. Στην αρχή η ζύμη σας θα κολλάει, αλλά όσο ζυμώνετε τόσο θα αποκτάει ελαστικότητα. Θέλει τουλάχιστον 10′ ζύμωμα.
Μόλις γίνει ελαστική αρκετά ρίξτε το λάδι και ζυμώστε ξανά.
Μόλις τελειώσετε το ζύμωμα, αφήστε τη ζύμη σας σκεπασμένη για 45-60′ να ανέβει.
Πλάστε το ψωμί σαν καρβελάκι και βάλτε το σε ταψάκι λαδωμένο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°.
Αφήστε το καρβελάκι να ανέβει πάλι, περίπου 20′
Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το για περίπου 50-60′.
Τυλίξτε το ψωμί με πετσέτα και αφήστε το σε μια σχάρα να κρυώσει.