Βιολογικό Κεχρί με Κολοκύθα και Κρασί

Κεχρί με κολοκύθα
Βιολογικό Κεχρί με κολοκύθα

Υλικά:
Υλικά για 3 μερίδες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-300γρ κολοκύθα σε κύβους
-150γρ βιολογικό κεχρί
-300γρ νερό
-2 φλ.καφέ λευκό κρασί
-Αλάτι
-πιπέρι
-παρμεζάνα τριμμένη
-βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την κολοκύθα.
2. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
4. Βάζουμε λίγο νερό να βράσει, μόλις αποροφηθεί ρίχνουμε ακόμη λίγο νερό. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να βράσει το κεχρί αλλά να μην παραβράσει.
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε και είναι έτοιμο.

Το κεχρί είναι είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, νιασίνη, φολικό οξύ, ενώ οι πρωτεϊνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα, έχει υψηλή περιεκτικότητά σε φώσφορο (ενισχύει οστά και δόντια), οι φυτικές ίνες του βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης λίθων στη χολή και καθυστερεί την απορρόφηση σακχάρων στο έντερο γι’αυτό και είναι ιδανική τροφή για άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες γι’αυτό δημιουργεί αίσθημα πληρότητας όταν το καταναλώνουμε. Είναι κατάλληλη τροφή για ανθρώπους που γυμνάζονται λόγω της περιεκτικότητας του σε μαγνήσιο. Οι λιγνάνες που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Επίσης περιέχει σημαντική ποσότητα σιδήρου, χαλκού, κάλιου και ψευδαργύρου. Πηγή: Το μυαλό στο φαγητό