Βιολογικό Κέικ Μπανάνας με Κινόα χωρίς Γλουτένη

Κέικ μπανάνας με κινόα χωρίς γλουτένη
Βιολογικό κέικ μπανάνας με κινόα χωρίς γλουτένη !

Βιολογικό κέικ, χωρίς γλουτένη, αυγό, σόγια, σιτάρι, γαλακτοκομικά.
Υλικά:
-100γρ βιολογικό αλευρι κινόα
-2 κουταλιές σούπας Baking Powder χωρίς γλουτένη
-1 ώριμη μπανάνα
-100γρ καστανή ζάχαρη
-4 κουταλιές λάδι
-1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό

Εκτέλεση:
Στερεώστε σε μία φόρμα κεικ αντικολλητικό χαρτί και προθερμάνετε το φούρνο.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Βάλτε την μπανάνα και την καστανή ζάχαρη σε μπολ και πιέστε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός.
Πρόσθέστε το λάδι το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό και το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ.
Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά στους 180°C.

Το αλεύρι από κινόα είναι ιδανικό για κάθε χρήση όπως για παρασκευή ψωμιού, ζυμαρικών, κέϊκ, μπισκότων.Εχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος από ότι το αλεύρι σίτου. Συχνά χρησιμοποιείται στις συνταγές χωρίς γλουτένη. «H μητέρα όλων των σπόρων» σύμφωνα με τους Iνκας.Όπου χρησιμοποιηθεί προσδίδει μια ελαφριά γεύση καρυδιού και είναι κατάλληλο τόσο για γλυκές όσο και αλμυρές συνταγές.