Πράσινη Σαλάτα με Βιολογικό Αβοκάντο

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο

Νόστιμη συνταγή για Πράσινη σαλάτα με βιολογικό αβοκάντο !!

Υλικά:
-4 φύλλα μαρούλι, ψιλοκομμένο
-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-2 ραπανάκια ψιλοκομμένα
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-50g αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
-25g φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-25g φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένο
-1 βιολογικό αβοκάντο χοντροκομμένο

Για το dressing:
-½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με μια πρέζα αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα λίγο πριν το σερβίρισμα.

infoIcon-2Τα αβοκάντο είναι μια μεγάλη πηγή λουτεΐνης, ένα καροτενοειδές που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και βοηθά στην προστασία κατά της νόσου του ματιού. Οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν επιβραδύνουν τη διάσπαση των υδατανθράκων στο σώμα σας, βοηθώντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Ένα φλιτζάνι αβοκάντο παρέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σας φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη που κόβει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.Η υψηλή πρόσληψη φυλλικού οξέος συνδέεται επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο των καρδιακών προσβολών και των καρδιακών παθήσεων . Το ελαϊκό οξύ στο αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Σε μία μελέτη, τα άτομα που τρώνε αβοκάντο είχαν σημαντική μείωση στα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της LDL χοληστερόλης. Τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης (ο υγιής τύπος) αυξήθηκε κατά 11 τοις εκατό.