Βιολογική Βασιλόπιτα νόστιμη και σπιτική.

Βασιλόπιτα βιολογική

Έυκολη συνταγή για σπιτική βιολογική βασιλόπιτα

Υλικά για βιολογική βασιλόπιτα:
-250 γρ. βιολογικό βούτυρο γάλακτος
-1 κιλό βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φλυτζανάκι κονιάκ
-500 γρ. Ζάχαρη
-Χυμό από 6 βιολογικά πορτοκάλια
-8 βιολογικά αυγά
-1 κουταλάκι σόδα
-1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
-2 κουταλάκια μπέικιν παουντερ

Εκτελεση:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, τους κρόκους με την ζάχαρη και τους ρίχνουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού (μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα). Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180′. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το ξύσμα και το μπέικιν.
Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα το βούτυρο με τους κρόκους το αλεύρι και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά για να δημιουργηθεί ένασ πηχτός χυλός.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα νόμισμα και το ρίχνουμε στο μίγμα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε να μισοκρώσει, την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη ζάχαρη !