Βιολογική Μουσταλευριά με Πετιμέζι

Μουσταλευριά με βιολογικό πετιμέζι

Συνταγή για βιολογική μουσταλευριά με πετιμέζι!

Βιολογική μουσταλευριά, ένα υγιεινό γλύκισμα με ρίζες στην αρχαιότητα.Η μουσταλευριά είναι παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο. Οι ρίζες της ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστή ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.

Υλικά:
-1 κούπα βιολογικό πετιμέζι
-1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 ½ κούπες νερό
-λίγη κανέλα κευλάνης
-καρύδια έαν θέλουμε για γαρνίρισμα
-λίγο βιολογικό σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το νερό με το πετιμέζι. Στο μισό μείγμα διαλύουμε το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς καθώς βράζει.
Όταν αρχίζει να πήζει χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Μοιράζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το καρύδι, τη κανέλα και το σουσάμι.

Το πετιμέζι προέρχεται από τον χυμό των σταφυλιών.Είναι άριστη πηγή σιδήρου και ασβεστίου. Δίνει στον οργανισμό μας ενέργεια και δρα ως αντικαταθλιπτικό.