Βιολογική Μάκα για ενέργεια και αντοχή !

Βιολογική Μάκα για ενέργεια και αντοχή !
Βιολογική Μάκα για ενέργεια και αντοχή !
Η Maca είναι ένα φυτό που βρίσκεται αποκλειστικά στο Περού και έχει καλλιεργηθεί εκεί για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μάκας, συμπεριλαμβανομένης της κίτρινης, κόκκινης και μαύρης. Λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή σκόνης και παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως φάρμακο.Καλλιεργείται οργανικά, με ελάχιστη χρήση φυτοφαρμάκων ή μη φυσικών λιπασμάτων, καθώς το φυτό συνήθως δεν προσβάλλεται από αρπακτικά, έντομα ή ασθένειες. Έρευνες δείχνουν ότι η σκόνη maca έχει πολλά οφέλη για την υγεία τόσο για τους υγιείς ανθρώπους όσο και για όσους ζουν με διάφορες καταστάσεις και ασθένειες.
Ενέργεια και Αντοχή.
Η σκόνη Maca μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας και ακόμη και να βελτιώσει την αθλητική απόδοση. Αυτό προέρχεται από τα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων που περιέχει.
Eμμηνόπαυση & Γονιμότητα
Είναι μια καλή επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να εξισορροπήσουν τις διαθέσεις τους και τα επίπεδα ενέργειας όταν περνούν από την εμμηνόπαυση. Μελέτες έχουν δείξει ότι με την προσθήκη της ρίζας αυτής στη διατροφή τους, οι γυναίκες ήταν σε θέση να μειώσουν το άγχος τους και τις μεταβολές της διάθεσης κατά τη διάρκεια των εμμηνοπαυσιακών περιόδων. Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να δοκιμάσουν τα αντικαταθλιπτικά για να βελτιώσουν τη διάθεση και την ισορροπία, οπότε η ρίζα μάκα παρέχει μια οργανική επιλογή για την ανακούφιση αυτών των προβλημάτων.Βιολογική Μάκα για ενέργεια και αντοχή !
Επίσης βελτιώνει τα επίπεδα της διάθεσης και της ενέργειας και εξουδετερώνει τα κοινά συμπτώματα που προέρχονται από τη λήψη αντικαταθλιπτικών, δηλαδή τη μείωση της σεξουαλικής λειτουργίας και της λίμπιντο. Η σεξουαλική λίμπιντο ελέγχεται εν μέρει από τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα. Η βιολογική μάκα καταπολεμά τους χημικούς παράγοντες που εμποδίζουν τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας και τον φυσικό ενθουσιασμό για τη σεξουαλική δραστηριότητα. Εχει συνδεθεί και με την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων για τους άνδρες, πράγμα που οδηγεί σε πιο επιτυχημένες προσπάθειες αναπαραγωγής.
Ανοσοποιητικό συστήμα
Μπορεί επίσης να αυξήσει την πυκνότητα των οστών και την αντοχή ενώ αποτρέπει την οστεοπόρωση. Προσθέτοντάς τη σε μια καθημερινή διατροφή μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη ποιότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Η βιολογική μάκα είναι μια μεγάλη πηγή βιταμινών Β12, μαζί με τα Β1, Β2, C και Ε. Eίναι επίσης μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, για χορτοφάγους και vegans. Περιέχει σημαντικά ιχνοστοιχεία σιδήρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου και μαγνησίου. Αποτελείται από περίπου 60-75% υδατάνθρακες και 10-14% πρωτεΐνες, μαζί με φυτικές ίνες και μια μικρή ποσότητα λίπους.
Βιολογική μάκα σε σκόνη, δοσολογία: Ξεκινήστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ημερησίως και να αυξήστε ανάλογα από 3 έως 6 κουταλάκια του γλυκού καθημερινά. Συνιστάται η χρήση για διάστημα 3 έως 6 μηνών με διαλείμμα 1 έως 2 εβδομάδων πριν από τη συνέχιση της.