Σαλάτα με Βιολογική Κινόα και Λεμόνι

Σαλάτα με βιολογική κινόα και λεμόνι

Συνταγή για σαλάτα με βιολογική κινόα και λεμόνι.

Συστατικά σαλάτα με βιολογική κινόα:
-1/4 φλιτζάνι κουκουναρόσπορο
-1 φλιτζάνι κινόα
-2 φλιτζάνια νερό
-Λίγο θαλασσινό αλάτι
-1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
-2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
-1/4 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
-1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τον κουκουναρόσπορο για λίγο σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη κινόα (αφού την έχουμε ξεπλύνει πρώτα), το νερό και το αλάτι.Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι η quinoa να είναι τρυφερή και το νερό να έχει απορροφηθεί, περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τη κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατεύουμε με το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού, το σέλινο, το κρεμμύδι, το πιπέρι καγιέν, το κύμινο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται πριν από το σερβίρισμα.

infoIcon-2Η κινόα πρόκειται για έναν μικροσκοπικό αποξηραμένο καρπό ο οποίος έχει περισσότερες πρωτεΐνες και από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών.Η κινόα είναι εύπεπτη τροφή, αντιοξειδωτική, βοηθάει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση,στην καρδιά και τις ημικρανίες. Ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών, είναι ιδανική τροφή για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και χρησιμοποιείται ευρέως στις συνταγές μαγειρικής.