Βιολογικά προϊόντα και υγεία του οργανισμού μας.

βιολογικα φρούτα και λαχανικά

Βιολογικά προϊόντα και υγεία.

Μια υγιής διατροφή δεν απαιτεί μόνο την αποφυγή των ανθυγιεινών φαγητών. Απαιτεί και τη μέγιστη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών σε κάθε μπουκιά που τρώτε. Χρειάζεστε καλής ποιότητας φαγητό για να χτίσετε ένα γερό σώμα.Αν επιθυμείτε ένα υγιές σώμα και έναν υγιή πλανήτη, τότε αρχίστε να σκέφτεστε να τρέφεστε με βιολογικά προϊόντα.

Το οργανικό προϊόν μεγαλώνει, αναπτύσσεται και επεξεργάζεται χωρίς την χρήση συνθετικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων, αντιβιοτικών ή ορμονών. Μόνο οι αγρότες που πιστοποιούνται από έναν ανεξάρτητο οργανισμό μπορούν να χαρακτηρίσουν τα προϊόντα τους ως «πιστοποιημένα βιολογικά». Ο όρος «συμβατικός» χαρακτηρίζει μη βιολογική αγροτική πρακτική.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2001, τα συμβατικά καλλιεργημένα φρούτα και λαχανικά έχουν περίπου τη μισή περιεκτικότητα σε βιταμίνες με τα αντίστοιχα του 1963. Τα βιολογικά καλλιεργημένα προϊόντα, από την άλλη, είναι πιο θρεπτικά από τα τρόφιμα που παράγονται με την χρήση συνθετικών χημικών, όπως επιβεβαιώνεται σε μελέτες του 1993. Κατά μέσο όρο, τα βιολογικά καλλιεργημένα τρόφιμα έχουν:

63% υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο

73% σε σίδηρο

118% σε μαγνήσιο

ενώ έχουν 29% χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο.

Εκτός από μεγαλύτερα θρεπτικά συστατικά ανά μπουκιά, τα βιολογικά τρόφιμα βοηθάνε και στην καταπολέμηση των ασθενειών. Τα φλαβονοειδή, παράγονται από τα φυτά σαν ανταπόκριση σε περιβαλλοντικές πιέσεις, όπως ανταγωνιστικά φυτά ή έντομα. Τα φλαβονοειδή έχουν υψηλά επίπεδα σε αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν την φυσική άμυνα του φυτού και βοηθάνε στην καταπολέμηση των ασθενειών. Έρευνες επισημαίνουν ότι τα παρασιτοκτόνα και ζιζανιοκτόνα επηρεάζουν την παραγωγή αυτών των προστατευτικών συστατικών.

 

Οι επιστήμονες αποκτούν όλο και καθαρότερη εικόνα για το πως οι ασθένειες και οι τοξίνες του περιβάλλοντος συνδέονται.Έχουν αποδείξει ότι η έκθεση σε χημικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα επηρεάζουν την υγεία μας. Μερικά παρασιτοκτόνα έχει αποδειχτεί ότι διαταράσσουν τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος μας.Άλλα συνδέονται με καρκίνο του μαστού, καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος και άσθμα.

Η Σημασία Του Υγιούς Χώματος.

Μελέτη του Διεθνή Ερευνητικού Ινστιτούτου Πολιτικής Τροφίμων αποδεικνύει ότι το 40% του χώματος της παγκόσμιας καλλιεργούμενης έκτασης είναι σοβαρά μειωμένο λόγω της διάβρωσης.Εξαντλημένο από θρεπτικά συστατικά και υφαλμυρωμένο.
Τα καλά νέα είναι ότι οι οργανικές μέθοδοι καλλιέργειας, μπορούν να μειώσουν την καταστροφή και να αναδημιουργήσουν υγιές χώμα.

Πηγή: e-diatrofi.gr