Πολύχρωμη σαλάτα με Βιολογικά Όσπρια

Πολύχρωμη σαλάτα με βιολογικά όσπρια !

Συνταγή για πολύχρωμη σαλάτα με βιολογικά όσπρια !

Υλικα:
-500γρ Έτοιμο μείγμα οσπρίων ή βιολογικά όσπρια της αρεσκείας σας
-Λίγο ξύσμα από λεμόνι και λίγο χυμό λεμονιού
-2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-Μισό φλιτζάνι βιολογικόπ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-Λίγο αλάτι ιμαλαίων ψιλό
-1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό.
Την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα όσπρια για 5 λεπτά. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ξαναβράζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα, τα αλατίζουμε,περιχύνουμε με το ελαιόλαδο τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο το ξερό κρεμμύδι και σερβίρουμε.
Σημείωση: ο χρόνος βρασμού των ορπρίων αλλάζει ανάλογα με το είδος. Εαν επιλέξετε να φτιάξετε σαλάτα με διάφορα όσπρια της αρεσκείας σας και όχι με έτοιμο μείγμα θα τα προβράσετε χωριστά για αρχή ανάλογα τον χρόνο βρασμού του καθενός και μετά όλα μαζί.

infoIcon-2Τα όσπρια αποτελούνται από υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τείνουν να είναι ιδιαίτερα υψηλά σε διαλυτές φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, της αρτηριακής πίεσης και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, διαβήτη και οστεοπόρωσης.