Βιολογικά κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά σόγιας
Υλικά:
-2 βιολογικά κολοκυθάκια βρασμένα
-100γρ κιμά σόγιας μουλιασμένο σε νερό
-1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ με σκόρδο
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρο
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινο
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Μια χούφτα φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
-1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ
-Αλάτι
Εκτέλεση:
Βυθίστε τον κιμά σόγιας σε ζεστό νερό για περίπου μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα, ξεπλύνετε τρεις τέσσερις φορές, έτσι ώστε να γίνεται μαλακός. Κόψτε τα βραστά κολοκυθάκια σε 2 ίσα μέρη κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρέστε την ψίχα τους. Σοτάρετε τήν πάστα τζίντζερ σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κιμά σόγιας μαζί με τα μπαχαρικά και τα φύλλα κόλιανδρου και ανακατεύετε μέχρι να μαγειρευτούν. Τελειώστε με τον χυμό λάιμ. Πάρτε το μείγμα της σόγιας και γεμίστε τα κολοκυθάκια.Ψήστε στο φούρνο σε ένα βουτυρωμένο δίσκο για όχι περισσότερο από 5 λεπτά μέχρι να φαίνεται τραγανό και σερβίρετε ζεστό. Γαρνίρετε με λίγα φύλλα κόλιανδρου.
Η σόγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως φωσφόρο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.