Τραγανά μπισκότα μελιού χωρίς γλουτένη

Τραγανά μπισκότα μελιού χωρίς γλουτένη
Τραγανά μπισκότα μελιού χωρίς γλουτένη

Υλικά:

Υλικά
-100γρ. βιολογικό αλεύρι αμυγδάλου
-330γρ. αλεύρι γενικής χρήσης χωρίς γλουτένη
-150γρ. βιολογική ζάχαρη χρυσή
-3 βιολογικά αβγά
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι και ξύσμα από 1 λεμόνι
-2 κουτ. σούπας βιολογικό μέλι
-140γρ.βιολογικά αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
-250γρ.βιολογικούς χουρμάδες ψιλοκομμένους
-1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1 κουτ. γλυκού baking soda χωρίς γλουτένη
-λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την ζάχαρη και το ξύσμα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα τη σόδα και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες και πλάθουμε μια ζύμη που να κολλάει αρκετά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και με βρεγμένα χέρια την πλάθουμε σε 2 ομοιόμορφα μπαστούνια δημιουργώντας μια καμπύλη από πάνω.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη. Ύστερα βγάζουμε τα μπαστούνια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα μπαστούνια σε φέτες και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για περίπου 20 με 25 λεπτά στους 140°C μέχρι να γίνουν τραγανά.