Τα οφέλη του τζίντζερ για το σώμα και τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του τζίντζερ για το σώμα και τον εγκέφαλο
Τα οφέλη του τζίντζερ για το σώμα και τον εγκέφαλο
Αποτελεί ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα διατροφικά καρυκεύματα στον κόσμο και δεν είναι περίεργο διότι τα οφέλη του τζίντζερ είναι αρκετά εντυπωσιακά. Με τη ζωηρή, πιπεράτη γεύση του και τον εκτεταμένο κατάλογο των ιδιοτήτων του για την υγεία, η ρίζα τζίντζερ είναι τόσο εύγευστη όσο και θρεπτική.Τα οφέλη του τζίντζερ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα αντιοξειδωτικά, τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και το περιεχόμενο των θεραπευτικών ουσιών του. Είναι ένα ανθοφόρο φυτό που συνδέεται στενά με τον κουρκουμά και το καρδάμο. Eχει χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ως φυσική θεραπεία για χιλιάδες χρόνια λόγω των φαρμακευτικών του ιδιοτήτων.Βοηθά στην αντιμετώπιση της ναυτίας, καταπολεμά τις μυκητιακές λοιμώξεις και προστατεύει από έλκη στομάχου. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά οφέλη του τζίντζερ είναι οι αντικαρκινικές ιδιότητές του. Και αυτό χάρη στην παρουσία μιας ισχυρής σύνθεσης που ονομάζεται 6-gingerol. Μελέτες δείχνουν ότι βοήθα στην παρεμπόδιση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων για τον καρκίνο των ωοθηκών, του παγκρέατος και του προστάτη.Επίσης ανακουφίζει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών. Μειώνει φυσικά τα επίπεδα χοληστερόλης και κατα συνέπεια τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και με τις αντιμυκητιακές ιδιότητές του, καταπολεμά τις βακτηριακές λοιμώξεις. Τέλος υποστηρίζει την πεπτική υγεία. Αποτρέπει προβλήματα όπως η δυσπεψία, μια κοινή κατάσταση της διαταραχής της πέψης που χαρακτηρίζεται από συμπτώματα πόνου, καούρας και δυσφορίας.Το φρέσκο τζίντζερ μπορεί να κοπεί σε λεπτές φέτες και να προστεθεί σε smoothies ή χυμούς λαχανικών, σε σούπες, σαλάτες, σε μαρινάδες ακόμα και σε γλυκά. Ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι από τζίντζερ, λεμόνι και μέλι είναι το τέλειο φάρμακο για ένα ήρεμο στομάχι μετά από μία μακρά, αγχωτική ημέρα.