Ρόδι και υγεία, ένα πλούσιο φρούτο.

Βιολογικός χυμός ρόδι

Ρόδι, το σύμβολο της υγείας, της γονιμότητας και της αιώνιας ζωής.

Αυτό το φανταστικό μικρό φρούτο βρήκε πρόσφατα το δρόμο της επιστροφής στην επικαιρότητα μετά από κάποια θεαματικά κλινικά αποτελέσματα.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εντάξετε το ρόδι στην καθημερινή σας διατροφή αφού είναι σημαντική πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες και αρκετά χαμηλό θερμιδικά.
Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ και έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές υψηλότερη η αντιοξειδοτική του δράση από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.
Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες. Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και βελτιώνει την ερωτική λειτουργία των ανδρών.
Επίσης εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) και προστατεύει τον οργανισμό μας από καρδιαγγειακά νοσήματα. Έρευνες υποστηρίζουν ότι επιβραδύνει και πολλές φορές προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος, του μαστού και του προστάτη και όχι μόνο προστατεύει το ήπαρ, αλλά και βοηθά στην αναγέννησή του όταν υπάρχει βλάβη.
Απλά απολαύστε ένα ποτήρι από βιολογικό χυμό ρόδι καθημερίνα και νιώστε την ευεξία που θα σας προσφέρει!