Ρύζι Μπασμάτι Ινδικό στυλ

Ρύζι Μπασμάτι Ινδικό στυλ


Συστατικά για 6 μερίδες:
-1 1/2 φλιτζάνια βιολογικό ρύζι basmati λευκό
-2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
-1 ξυλάκι κανέλας
-2 ολόκληρα γαρίφαλα
-1 κουταλάκι της σούπας σπόρους κύμινο
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
-2 1/2 φλιτζάνια νερό
-1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Μπορείτε να προσθέσετε ακόμα και βρασμένες φακές ή καρυ.

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ με αρκετό νερό και αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη κανέλα το γαρύφαλλο και το κύμινο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει πλούσιο χρυσοκίτρινο χρώμα, περίπου 10 λεπτά. Αποστραγγίστε το νερό από το ρύζι και προσθέστε το στη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το ρύζι για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε αλάτι και νερό και βράστε. Καλύψτε και χαμηλώστε τη θερμότητα. Βράστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αφήστε το για 5 λεπτά να σταθεί εκτός φωτιάς και ανακατέψτε με ένα πιρούνι να γίνει αφράτο πριν το σερβίρισμα.