Μπισκότα φαγόπυρου με μέλι και λεμόνι

Μπισκότα φαγόπυρου με μέλι και λεμόνι
Μπισκότα φαγόπυρου με μέλι και λεμόνι χωρίς ζάχαρη και γαλακτοκομικά
Υλικά: -200γρ Βιολογικό αλεύρι φαγόπυρου -4 κουταλιές της σούπας baking powder -3 κουταλιές της σούπας μέλι -1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο -1 λεμόνι, φλούδα και χυμό -2 κουταλάκια κουκουνάρι -150ml χλιαρό νερόΕκτέλεση: Στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και προθέρμανετε τον φούρνο. Βάλτε το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μέλι και το ελαιόλαδο πάνω από το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Τρίψτε το λεμόνι στο μπολ, προσθέστε τα κουκουνάρια και ανακατέψτε. Στίψτε το λεμόνι σε μια κανάτα και προσθέστε νερό για να φτιάξετε 150ml υγρού. Ρίξτε το υγρό στο μπολ και ανακατέψτε για να κάνετε μια μαλακή, σπογγώδη μάζα ζύμης. Βάλτε τη ζύμη με ένα κουτάλι σε 9 μπαλάκια στο προετοιμασμένο δίσκο ψησίματος. Σχηματίστε απαλά τα μπαλάκια ζύμης σε στρογγυλή μορφή και ραντίστε τις κορυφές τους με νερό. Ψήστε για 22-25 λεπτά στους 180°C ή 160°C σε αέρα.Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαυροσίταρο» προέρχεται από την Ασία. Είναι ένα δημητριακό με εξαιρετική θρεπτική αξία και πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (14%), σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά. Δεν περιέχει γλουτένη, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που έχουν δυσανεξία σε αυτή (κοιλιοκάκη). Είναι πολύ πλούσιο στις βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνες Ε και Κ, ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο. Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και σταθεροποιεί τα επίπεδα ζακχάρου στο αίμα.