Γνωρίστε το Μύρτιλλο και τις ιδιότητες του

Γνωρίστε το Μύρτιλλο...

Γνωρίστε το Μύρτιλλο… και τις ευεργετικές ιδιότητες του !!

Όπως όλα τα φρούτα, το μύρτιλλο είναι θαυμάσιο φυσικό καθαρτικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες. Μια διατροφή πλούσια σε ίνες θα θεραπεύσει τη δυσκοιλιότητα, φούσκωμα, και αιμορροΐδες. Το μύρτιλλο είναι κατά του σακχαρώδη διαβήτη, της υπέρτασης και των καρδιακών παθήσεων.
Τονώνει τον οργανισμό, ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και εχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Εκτός από τα οφέλη του μύρτιλλου στο νευρικό σύστημα και στην υγεία του εγκεφάλου, μπορούν να βελτιώσουν και τη μνήμη.

Εκτός τα ήδη ανφερόμενα οφέλη, μια μερίδα μύρτιλλων περιέχει επίσης μια γενναιόδωρη ποσότητα της βιταμίνης Β6 (8%) και βιταμίνη Κ (18%). Επίσης το μύρτιλλο περιέχει 2% των συνιστώμενων ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε παντοθενικό οξύ, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο, και 3% των συνιστώμενων ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, και νιασίνη.
Επιπλέον, μια μερίδα μύρτιλλα έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (καθιστώντας τα ασφαλή για τους διαβητικούς).
Μπορούμε να το καταναλώσουμε σε μορφή χυμού, ως αποξηραμένο ή ακόμα και φρέσκο.

Αρισμαρί & Μέλι
Βιολογικά Προϊόντα