Βιολογικά Μανιτάρια ψητά στο φούρνο

Βιολογικά Μανιτάρια ψητά στο φούρνο
Βιολογικά Μανιτάρια ψητά στο φούρνο

4 μερίδες

Υλικά:

– 1 κιλό βιολογικά μανιτάρια (ότι ποικιλία θέλετε, πλευρώτους ή porto bello)

– 5 σκελίδες σκόρδο,

– 1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι

– 1 φλιτζάνι βιολογικό ελαιόλαδο

– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

– Θυμάρι φρέσκο, τριμμένο

– Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ανάβετε τον φούρνο στο γκριλ. Λαδώνετε ένα ρηχό ταψί και απλώνετε κομμένες σκελίδες σκόρδου. Αφού καθαρίσετε τα μανιτάρια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, τα λαδώνετε με 2/3 φλιτζανιού λάδι, βάζετε αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια απλώνετε τα μανιτάρια στο ταψί, πάνω από τα σκόρδα. Ψήνετε σε απόσταση τουλάχιστον 15εκ. από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους. Μετά από 15 λεπτά περίπου τα γυρίζετε και τα βγάζετε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο. Χτυπήστε το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι και περιχύστε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια. Τέλος πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τα βιολογικά μανιτάρια έχουν μια πολύ αξέχαστη, πλούσια μεστή υφή και γεύση. Είναι μία από τις φυσικές πηγές της βιταμίνης D. Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες γι’αυτό και αποτελούν ένα θρεπτικό συμπλήρωμα σε κάθε δίαιτα. Είναι πλούσια σε μέταλλα όπως χαλκό, σελήνιο, κάλιο και φώσφορο. Προσθέτοντας τα μανιτάρια στη διατροφή σας βοηθάτε στην πρόσληψη φυτικών ινών και μειώνετε τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και την υψηλή χοληστερόλη.