Κρύα Σούπα Αγγουριού

Κρύα Σούπα Αγγουριού
Κρύα Σούπα Αγγουριού
Δροσιστική και παγωμένη σούπα! Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά για να την φτιάξετε, χωρίς μαγείρεμα, απλά αναμείξτε.
Υλικά:
-2 μεγάλα βιολογικά αγγούρια (περίπου 1 1/2 κιλά συνολικά)
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι (λευκό, κόκκινο ή πράσινο)
-1/2 φλιτζάνι βιολογικό γιαούρτι
-1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα
-1 ξίδι ρυζιού
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
-1/2 κουταλάκι αλάτι
-μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σπόρια και ψιλοκόβετε τα αγγούρια. Τεμαχίζετε το κρεμμύδι και τον άνηθο. Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να είναι τελείως λεία. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί. Βάλτε τη στο ψυγείο για να κρυώσει γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο και άνηθο και σερβίρετε.
Τα αγγούρια είναι ένα από τα λαχανικά με το υψηλότερο περιεχόμενο σε νερό. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα, αλλά είναι εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες (μόνο περίπου 16 θερμίδες ανά φλιτζάνι). Τα αγγούρια είναι ένα δημοφιλές λαχανικό που χρησιμοποιείται στην ινδική παραδοσιακή ιατρική από την αρχαιότητα. Γνωστή για την αντιδιαβητική, τη μείωση των λιπιδίων και την αντιοξειδωτική τους δράση, τα αγγούρια έχουν αποτοξινωτικό και καθαριστικό αποτέλεσμα στο σώμα. Περιέχουν μερικές ισχυρές ενώσεις πολυφαινόλης που μπορούν να βοηθήσουν στη φυσική επιβράδυνση της γήρανσης που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες.