Κόκκινες βιολογικές φακές σαλάτα με κους κους

Κόκκινες βιολογικές φακές σαλάτα με κους κους
Συνταγή για κόκκινες βιολογικές φακές σαλάτα με κους κους

Υλικά

Εκτέλεση

Βράζουμε σε λίγο νερό τις βιολογικές φακές για 10-15 λεπτά.Τις αλατίζουμε τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη.Βράζουμε το κους κους μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει.Σερβίρουμε τις φακές, το σέλερυ, το κους κους, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.Χτυπάμε το λαδόξυδο το αλάτι και τη πάπρικα.

infoIcon-2Οι κόκκινες φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, μαγνησίου. Επίσης βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συγκρατούν τα επίπεδα του σακχάρου.
Τα βιολογικά όσπρια αποτελούνται από υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τείνουν να είναι ιδιαίτερα υψηλά σε διαλυτές φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, της αρτηριακής πίεσης και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, διαβήτη και οστεοπόρωσης. Οι διαλυτές φυτικές ίνες, κυρίως, μας βοηθούν στο να νοιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γι ‘αυτό είναι ένα καλό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το φυλλικό οξύ μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και τη μνήμη. Το μαγνήσιο εμποδίζει τις ημικρανίες και σε συνεργασία με το κάλιο βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.