Φτιάξτε μόνοι σας Gnocchi πατάτας
Υλικά:
-4 βιολογικές πατάτες
-1 πρέζα αλάτι
-1 βιολογικό αυγό
-2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
-1 κουταλάκι βούτυρο
-Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπήστε καλά το αυγό και προσθέστε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο
Βράστε τις πατάτες και λιώστε τις σε πουρέ με ένα πιρούνι (όχι στο μπλέντερ).
Προσθέστε στον πουρέ το βούτυρο και συνεχίστε το λιώσιμο μέχρι να μην υπάρχουν κομματάκια πατάτας στο μείγμα.
Όταν η πατάτα κρυώσει ρίχνετε μέσα το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα. Αμέσως μόλις ενωθούν τα υλικά, σταματάμε να δουλεύουμε τη ζύμη.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας για να μπορούμε να πλάσουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες χωρίς να κολλήσει στα χέρια. Μπορούμε επίσης να κάνουμε λεπτές λωρίδες 2 εκατοστών και να το κόψουμε σε τετραγωνάκια 2 επί 2 cm.
Βράζουμε σε καυτό νερό με λίγο αλάτι.
Όταν τα νιόκι έρθουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού.