Κράκερς με βιολογικό λιναρόσπορο & μυρωδικά glutenfree

Κράκερς με λιναρόσπορο και μυρωδικά χωρίς γλουτένη

Συνταγή για Κράκερς με βιολογικό λιναρόσπορο και μυρωδικά χωρίς γλουτένη

Υλικά:
– 1 κούπα ρεβυθάλευρο
– 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό λιναρόσπορο κοπανιστό
– 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
– 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο τριμμένο
– 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
– 1/4 -1/2 κούπα νερό (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη που να μπορεί να δουλευτεί σχετικά εύκολα. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη να γίνει αρκετά λεπτή, γύρω στα 3 χιλιοστά. Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τη ζύμη σε τετραγωνάκια.
Με ένα πιρούνι κάνουμε μερικές τρύπες σε κάθε τετραγωνάκι. Ψήνουμε στο φούρνο γύρω στα 20 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα στις άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα χωρίζουμε και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγή συσκευασία για μία εβδομάδα ή και παραπάνω!
πηγή: appetiteforhealth.gr

infoIcon-2Ο βιολογικός λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε άλφα λινολενικό οξύ της κατηγορίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μαγγανιου, βιταμινών συμπλέγματος Β, μαγνησίου, ασβεστίου φωσφόρου και χαλκού.3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου περιέχει, 6,338mg Ωμέγα-3(ALA), 8g Ίνες, 6g Πρωτεΐνη, 31% Βιταμίνη Β1, 35% Μαγγάνιο RDA, 30% Μαγνήσιο RDA, 19% Φώσφορο RDA, 10% Σελήνιο.
Ο λινάρόσπορος έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό και στις διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, που μπορούν να υποστηρίξουν την αποτοξίνωση του παχέος εντέρου.