Πίτσα Λαχανικών με Αλεύρι Ντίνκελ

Πίτσα Λαχανικών με αλεύρι ντίνκελ

Συνταγή για πίτσα λαχανικών με αλεύρι ντίνκελ

Υλικά για την Ζύμη
-1 κούπα νερό
-1/4 κ.γ μαγιά
-1 κ.σ αλάτι
-1 1/4 κούπα αλεύρι ντίνκελ
-2 κ.γ ελαιόλαδο
-1/2 κούπα βιολογικό αλεύρι σκληρό

Υλικά Επιλογής
-250 γρ. σάλτσα τομάτας
-μοτσαρέλα
-μανιτάρια
-8 φυλλαράκια βασιλικό
-2 σκελίδες σκόρδο
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, την μαγιά και το αλάτι έως ότου διαλυθούν.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα άλευρα και το λάδι μέχρι να γίνει ένα μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει έχοντας καλύψει το μπολ. Αφότου φουσκώσει η ζύμη, την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε τα υλικά της επιλογής μας, με πρώτο την σάλτσα ντομάτας.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά.

infoIcon-2Το ντινκελ ειναι μια ποικιλια σταριου που διακρινεται για την υψηλή διατροφική του αξία. Το ντινκελ έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό και έτσι οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται εύκολα από το σώμα. Προέρχεται από το ίδιο γένος με τον κοινό σίτο. Είναι ποικιλία σταριού με 21 χρωμοσώματα (έναντι 42 του κοινού σταριού) και αρκετά διακριτικά φυσικά &θρεπτικά χαρακτηριστικά, τα οποία το διαφοροποιούν από τον κοινό σίτο. Το ντινκελ περιέχει ειδικούς υδατάνθρακες , που αποτελούν έναν σημαντικό αντιπηκτικό παράγοντα στο αίμα, υποκινούν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και βοηθούν να αυξηθεί η αντίστασή του στις μολύνσεις. Είναι επίσης μια θαυμάσια πηγή ινών και έχει μεγάλα ποσά β-σύνθετων βιταμινών. Η περιεκτικότητα σε συνολική πρωτεΐνη, είναι από 10 έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες του σιταριού.