Πρωτεϊνούχο ψωμί με σπόρους και ξηρούς καρπούς

Πρωτεινούχο ψωμί με σπόρους και ξηρούς καρπούς
Πρωτεϊνούχο ψωμί με σπόρους και ξηρούς καρπούς

Ψωμί με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, απίστευτα υψηλή σε φυτικές ίνες και vegan.

Υλικά:
-135gr ηλιόσπορο
-90gr λιναρόσπορο
-65gr φουντούκια ή αμύγδαλα
-145gr νιφάδες βρώμης
-2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
-3 κουταλιές της σούπας ψύλλιο (psyllium)
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
-3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή λιωμένο βούτυρο ghee
-350ml νερό

Εκτέλεση:
-Αναμείξτε τα ξηρά συστατικά σε μία φόρμα ψησίματος.
-Χτυπήστε ελαφρά μαζί το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και το νερό. Προσθέστε το μείγμα στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι όλα είναι υγρά και η ζύμη παχύρευστη (προσθέστε κουταλάκια του γλυκού νερό εάν η ζύμη γίνεται δύσχρηστη).
-Ισιώστε την κορυφή με ένα κουτάλι και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 2 ώρες, ή όλη την ημέρα ή όλη τη νύχτα.
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ºC και ψήστε για 20 λεπτά.
-Αφαιρέστε το ψωμί από τη φόρμα και τοποθετήστε το ανάποδα απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά.
-Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν τον τεμαχισμό. Το ψωμί μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.