Πουτίγκα σοκολάτας με σπόρους chia

Πουτίγκα σοκολάτας με σπόρους chia
Πουτίγκα σοκολάτας με σπόρους chia

Υλικά:
-2 κουταλιές της σούπας ωμό κακάο σκόνη
-2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
-1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σκόνη
-1/4 φλυτζανιού σπόρους chia
-1 φλυτζάνι γάλα
-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:
Αναμίξτε το κακάο, τη ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ μαζί σε ένα μπολ μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.
Προσθέστε τους σπόρους chia μέσα στο μίγμα.
Ρίξτε το γάλα στο μπολ και ανακατεψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αφήστε το μίγμα να καθίσει για λίγα λεπτά πριν την ανάδευση και πάλι.
Επαναλάβετε την διαδικασία ανάπαυσης και ανάδευσης μερικές φορές κατά τη διάρκεια των 20 λεπτών.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο από 2 ώρες έως και όλη τη νύχτα.
Περιχύστε το μέλι πάνω από την πουτίγκα και σερβίρετε.

Οι σπόροι Chia περιέχουν Ω3, Ω6, βιταμίνες Β2, Β3, Σίδηρο, Μαγνήσιο, 30% πρωτεϊνη και φυτικές ίνες.Βοηθούν στη πέψη και στα εντερικά προβλήματα. Μειώνουν τη χοληστερόλη, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στο στομάχι μετατρέπονται σε ένα είδος ζελέ και έτσι βοηθούν στο αδυνάτισμα λόγω της αίσθησης κορεσμού που δίνουν.