Μακαρονάδα ολικής άλεσης με λαχανικά

Μακαρονάδα ολικής άλεσης με λαχανικά
Μακαρονάδα ολικής άλεσης με λαχανικά

Υλικά:Τα ζυμαρικά PASTAMANIA ολικής αλέσεως προσφέρουν όλα τα πολύτιμα συστατικά που βρίσκονται στο φλοιό των σπόρων του σιταριού
-500γρ βιολογικά μακαρόνια ολικής άλεσης PASTAMANIA
-150γρ. βιολογικά μανιτάρια πλευρώτους
-2 κόκκινες πιπεριές
-2 κολοκυθάκια
-1 μελιτζάνα
-2κ.σ. ελαιόλαδο
-3κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
-2κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
Τα ψήνουμε στο γκριλ.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τα βρασμένα μακαρόνια με τα λαχανικά.
Χτυπάμε λίγο λάδι, ξίδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και σκόρδο και περιχύνουμε το μίγμα στα ζυμαρικά.
Γαρνίρουμε το πιάτο με φύλλα βασιλικού.

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως προσφέρουν όλα τα πολύτιμα συστατικά που βρίσκονται στο φλοιό των σπόρων του σιταριού (φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα άλατα, και πρωτεΐνες).
Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνες της ομάδας Β τονώνει το μεταβολισμό και το νευρικό σύστημα, ενισχύοντας την πνευματική διαύγεια και μνήμη! Επιπλέον, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συγκριτικά με τα ζυμαρικά από κανονικό σιμιγδάλι.
Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνες της ομάδας Β τονώνει το μεταβολισμό και το νευρικό σύστημα, ενισχύοντας την πνευματική διαύγεια και μνήμη! Επιπλέον, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συγκριτικά με τα ζυμαρικά από κανονικό σιμιγδάλι, με αποτέλεσμα να μπορούν να καταναλώνονται και από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, η κατανάλωση ζυμαρικών ολικής αλέσεως δεν προκαλεί απότομες διακυμάνσεις σακχάρου και ινσουλίνης, ρυθμίζοντας καλύτερα το σωματικό βάρος.