Στιφάδο με τόφου και λαχανικά

Στιφάδο με τόφου και λαχανικά
Στιφάδο με τόφου και λαχανικά

Το Tofu και το λευκό miso κάνουν αυτό το πολύχρωμο πιάτο, ιδανικό για όλες τις εποχές.
2-3 Μερίδες

Συστατικά:
-1 πακέτο βιολογικό τόφου φυσικό ή καπνιστό, κομμένο σε κύβους
-2 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
-2 καρότα μεσαία, κομμένα σε κύβους
-230γρ κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
-120γρ αρακά
-2 φύλλα δάφνης

Για καρυκεύμα:
– 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας Clearspring γλυκό λευκό Μίσο
– Μια πρέζα θαλ.αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Για γαρνίρισμα:
Φρέσκο ​​ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι σε μια ανοιχτή κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το τόφου και τα άλλα λαχανικά (εκτός από τον αρακά), το νερό για να καλύψει το 1/3 του όγκου των λαχανικών και στη συνέχεια τα φύλλα δάφνης. Βραζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Βράζουμε τον αρακά με μια μικρή ποσότητα νερού και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, για 5-7 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το λαμπερό τους χρώμα και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά.
Αραιώνουμε το λευκό miso με λίγο από το υγρό μαγειρέματος και να προσθέτουμε το στιφάδο μαζί με τον αρακά και μαύρο πιπέρι (προαιρετικά). Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με το αγαπημένο μας ψωμί.
Για να δώσουμε μια πιο πλούσια γεύση στο πιάτο, μπορουμε να τηγάνήσουμε το τόφου στο ελαιόλαδο πριν από την προσθήκη στο στιφάδο.