Βιολογικά Τσιπς γλυκοπατάτας με καγιέν

Βιολογικά Τσιπς γλυκοπατάτας με καγιέν

Βιολογικά Τσιπς γλυκοπατάτας με καγιέν

Υλικά:
-2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
-1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
-3 μεγάλες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμένουμε το φούρνο στους 230°C και απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.
Ανακατεύουμε μαζί το ελαιόλαδο, το σιρόπι σφενδάμου και το πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ. Αλείφουμε από τη μία πλευρά με ένα πινέλο τις φέτες γλυκοπατάτας με το μείγμα σφενδάμου και τις τοποθετούμε στο αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, στη συνέχεια αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα σφενδάμου την άλλη πλευρά τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν στη μέση, και να γίνουν τραγανές στις άκρες για περίπου 7 λεπτά ακόμα.

infoIcon-2Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε μαγγάνιο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, D και εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης.Περιέχουν σίδηρο και κάλιο.Βοηθούν στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της καρδιάς.Ενισχύουν της όραση και το ανοσοποιητικό μας συστήματος και παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των οστών και των δοντιών.
Το πιπερι καγιέν βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και στη λειτουργία της καρδιάς αφού μειώνει χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.Αντιμετωπίζει το έλκος του στομάχου, βοηθάει σε διάφορες μορφές καρκίνου όπως αυτόν του προστάτη
και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.