Βιολογικό Επιδόρπιο με Μάνγκο και Αβοκάντο

Καλοκαιρινό επιδόρπιο με μάνγκο και αβοκάντο
Καλοκαιρινό βιολογικό επιδόρπιο με μάνγκο και αβοκάντο

Υλικά:
για 2 μερίδες

– 300ml Ρόφημα αμυγδάλου
– 1 μπανάνα
– ½ ώριμο μάνγκο
– 1 ώριμο αβοκάντο

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε την μπανάνα, το αβοκάντο και το μάνγκο μαζί.
Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
Βάλτε την κρέμα σε μπολάκια και στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά πριν από την κατανάλωση.

infoIcon-2Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά – αλλά είναι ένα καλό λίπος που βοηθά τη λειτουργία του μυαλού μας. Το μονοακόρεστο λίπος στο αβοκάντο βοηθά στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, η οποία είναι ένας παράγοντας κινδύνου για τη νόσο Alzheimer. Είναι επίσης μια καλή πηγή λουτεΐνης, ένα καροτενοειδές που σχετίζρται με την βελτίωση της νοητικής λειτουργίας. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε θερμίδες, όμως, γι ‘αυτό πρέπει να προσέχουμε πόσα να καταλώνουμε.
Το βιολογικό γάλα αμυγδάλου είναι χαμηλό σε λιπαρά, αλλά πλούσιο σε ενέργεια, πρωτεΐνες, λιπίδια και φυτικές ίνες. Περιέχει βιταμίνες όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Τα άλλα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε αυτό το γάλα περιλαμβάνουν βιταμίνες όπως βιταμίνη C, Β-6, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνη Ε. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για ένα υγιές σώμα. Επειδή το γάλα αμυγδάλου είναι ένα προϊόν φυτικής προέλευσης, είναι απαλλαγμένο από κορεσμένα λιπαρά, διαιτητική χοληστερόλη και trans λιπαρά.
Το μάνγκο μπορεί κάλλιστα να είναι ο βασιλιάς όλων των φρούτων. Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου, ενισχύει στην απώλεια βάρους, στη ρύθμιση του διαβήτη, βοηθά την πέψη και καθαρίζει το δέρμα.