Σούπα με κόκκινες φακές και γάλα καρύδας

Σούπα με κόκκινες φακές και γάλα καρύδας
Σούπα με κόκκινες φακές και γάλα καρύδας

Υλικά:
-1 κουταλιά της σούπας Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδοfakes-kokkines
-1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι βιολογικές κόκκινες φακές
-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κολοκύθα
-1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο
-2 φλιτζάνια νερό
-200ml Βιολογικό γάλα καρύδας
-2 κουταλιές της σούπας πελτέ
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρι
-1 πρέζα πιπέρι τσίλι
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά – προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο
σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις φακές, την κολοκύθα και το κόλιανδρο. Στην συνέχεια το νερό, το γάλα καρύδας και τον πελτέ. Πασπαλίστε με κάρυ, τσίλι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!

infoIcon-2Οι βιολογικές φακές περιέχουν βιταμίνη Β6 και έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και φυλλικό οξύ. Οι φακές, τα μαυρομάτικα φασόλια και η φάβα είναι όλα πλούσια σε ψευδάργυρο, καθώς και κάλιο, ένα μέταλλο που βοηθά στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine , επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, όπως οι φακές, βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]