Συνταγή για βιολογικά μήλα γεμιστά με σταφίδες και καρύδια
Υλικά:
-4 κόκκινα βιολογικά μήλα
-2 κουταλιές της σούπας βιολογική καρυδόψιχα
-2 κουταλιές της σούπας βιολογικές σταφίδες
-λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κάτω μέρος από τα μήλα και ξεκινάμε να τα σκάβουμε προσεκτικά να μην τα κόψουμε. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την μισή ψίχα από τα μήλα τα καρύδια τις σταφίδες και την κανέλλα. Γεμίζουμε τα μήλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προστατεύουν τα κύτταρα από τον εκφυλισμό που επιφέρουν οι φυσιολογικές διαδικασίες της οξείδωσης που οδηγούν στη γήρανση.Οι φυτικές ίνες που περιέχουν βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα, καθώς επίσης βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης σίδηρο, κάλιο, σελήνιο και βιταμινη Α.
Τα καρύδια είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες Β, φυτικές στερόλες, ακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, άλφα λινολενικό οξύ, μελατονίνη, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, φωσφόρο, κάλιο. Μειώνουν την κακή χοληστερόλη LDL στο αίμα, αυξάνουν τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, έχουν αντικαρκινική δράση, συμβάλλουν στη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, στην ποιότητα του ύπνου, στην λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία των οστών.