Χειμωνιάτικη σούπα με ροβίτσα

Χειμωνιάτικη σούπα με ροβίτσα !
Χειμωνιάτικη σούπα με ροβίτσα !

Υλικά:
-1 κούπα βιολογικά φασόλια ροβίτσα
-1 ψιλοκομμένη ντομάταΒιολογικό Φασόλι Ροβίτσα Φυσιοθεραυτική 500gr
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 ψιλοκομμένο κολοκυθάκι
-1 ψιλοκομμένο καρότο
-1 κλωναράκι σέλινο
-Λίγο δενδρολίβανο φρέσκο
-Χυμό από μισό λεμόνι
-2 κουταλιές ξύδι
-Λίγο βιολογικό ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ροβίτσα για 5 λεπτά και σουρώνουμε πετώντας το πρώτο νερό. Ξαναβάζουμε τη ροβίτσα στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε κανονική φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσουν τα φασόλια. Η σούπα μας είναι έτοιμη. Εαν θέλουμε την κάνουμε και βελουτέ. Σερβίρουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω και φρυγανισμένο ψωμί.

infoIcon-2Η ροβίτσα ή καλαματιανά φασόλια ή πράσινα φασόλια σόγιας δεν χρειάζεται μούλιασμα και είναι εύκολη στο μαγείρεμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σε φυτικές ίνες και είναι χαμήλη σε θερμίδες και λιπαρά. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, διαιτητικών ινών (βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα). Επίσης η ροβίτσα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και χοληστερόλη.Περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνες Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη , φολικό οξύ, νιασίνη, βιταμίνη Β6, παντοθενικό οξύ) βιταμίνη Ε, βιταμίνη D, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο. Εχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που τη καθιστά μια έξυπνη επιλογή για τους διαβητικούς.