Κουλουράκια με αλεύρι βρώμης

Βιολογικά Κουλουράκια με αλεύρι βρώμης
Βιολογικά Κουλουράκια με αλεύρι βρώμης

Υλικά:
– 1 1/2 άχνη ζάχαρη
– 1 φλ.βούτυρο
– 1 αυγό
– 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
– 2 1/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 1/4 φλ.αλεύρι βρώμης
– 1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα και την σόδα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το στεγνό με το ξηρό μείγμα σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.

infoIcon-2Είναι από καιρό γνωστό ότι η βρώμη είναι μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα υγιεινά ορυκτά.Το αλεύρι βρώμης περιέχει αδιάλυτες φυτικές ίνες και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνοντας την τοξικότητα των χολικών οξέων που σχετίζονται με επιπλοκές της υγείας και βοηθούν το σώμα μας να καταπολεμήσει ορισμένους τύπους καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Επίσης, είναι ευεργετικό για τους ασθενείς με διαβήτη, βοηθώντας την αποφυγή αύξησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.